31 Jul 2012

tu memang aku

nama aku Norsuhaiza binti Madzlan . N dgn M tu ja huruf besaq . s tu huruf kecik sebab rapat dengan the previous r . pasaipa ? jangan tanya aku . aku pon taktaw . dah memang lagu tu nama atas ic . umur aku 19 tahun . aku lahir 25mei 1993 . aku anak ketiga dari tiga adik beradik . aku tak mintak dilahirkan sebagai anak last , aku ditakdirkan .

aku ada hobi . hobi aku buat spoil . hari hari aku buat spoil . hari ni aku buat spoil lagi . memang kebiasaan , klu kat kedai makan aku akan tertumpahkan gelas aku . penah aku buat tumpah cendol . tapi hari ni aku hampir hampir terbalikkan meja . melayang jus tembikai dgn epal susu yg ada atas meja. ya , aku taw . salah aku . tapi tu memang aku .
kadang kadang , aku jatuh tanpa sebab . aku jalan dengan kasut flat aku yg sangat rata tu , and suddenly , aku dah bersimpuh atas jalan . ya , aku taw . aku cuai . aku tak nampak ada tangga sikit depan aku . aku salah . tapi tu memang aku .

penah sekali , aku jalan kat jusco . aku nampak kon yg ada rantai kuning tu . aku nampak so dah boleh bajet siap dah . aku langkah elok elok dah . tapi tuptup , kon tu terbalik . dalam duk pedo tu , boleh jugak kaki aku sadung rantai kuning tu . ya , aku taw aku yang salah . tapi tu memang aku .

raya time aku form berapa ntah , aku semangat tolong mak kat dapur. aku tolong potong bawang , mak suruh stop tolong . aku kan tak expert nak memotong bawang sehalus standard piawaian puan saadah . so aku tolong kacau rendang . kacau kacau , pup ! ayam seketoi jatuh ke belakang dapur . tak pasai pasai kena alih dapur sebab nak kutip ayam tu . aku fobia nak tolong mak masak dah . ya , aku taw aku yg salah . tapi tu memang aku .
kalau aku stress , aku membebel . kalau dulu , ada org suka dengar bebelan tu . tapi sekarang , takde dah . org meluat ada lah . siap kena marah balik . ya , aku jugak yang salah . tapi tu memang aku .

aku melatah bila kena cuit . kadang kadang panjang meleret . aku terkejut kalau dengar bunyi mercun . aku tutup mata kalau nampak kilat . aku lompat jerit jerit kalau nampak katak . aku taw benda tu tak harmful pon . mesti orang pikir aku saja gedik . ya , aku salah . tapi tu memang aku .

aku makan lambat . aku makan sikit . selalunya aku akan bercakap time makan , maka masa yg diambil untuk aku habiskan makanan akan jadi lama . mesti kawan kawan bosan tunggu aku . ya , aku taw . aku salah . tapi tu memang aku .

aku letak enset dalam poket jeans . aku masuk tandas , aku sedekah enset aku kat penduduk lubang jamban . ya , salah aku lagi . tapi tu dah memang aku .
   
kalau ikutkan , banyak lagi spoil yang aku buat hari hari sepanjang aku bergelar manusia di atas bumi yang penuh tipu daya ni . tapi kalau nak cerita sampai esok pagi pon aku belom abeh typing . mesej yang aku nak sampaikan kat sini , mudah ja . aku is aku . me is me . aku memang macamni . aku selalu spoil . aku trouble maker . aku boleh buat org marah . aku taw . memang selalu pon aku kena marah . tapi tu memang aku . kau tak boleh nak exclude kan mana mana characteristics aku dari diri aku . aku dah memang macamni . kalau kau rasa terbeban , kau tak tahan , its okay . let go . normal . aku dah biasa .as long kau bahagia .
siryes sedih tengok reaksi muka awak saat air tu tumpah . su tak sengaja . su mmg teruk . su taw su tak layak. arwah abah pon tak penah lemparkan muka benci macam awak bagi tadi . pilu . arwah abah tak penah paksa habiskan makanan . telan nasik rasa pasir . you've changed . a lot . if only you can see my tears , if onlu you can hear my voice , if only you can understand my silence :'(
muka masam . tu memang su . 
kbyee .

1 comment:

rawr-ing aloud